Rat og pedaler – få en ekstra realistisk oplevelse i dine bilspil

Med rat og pedaler bliver dine bilspil lige så realistiske og spændende, som sad du bag rattet i en rigtig bil. Begge dele er nemme at slutte til både pc og spillekonsol, og fås i alle prisklasser. Læs her hvor nemt, det er at komme i gang, samt hvilke producenter du skal holde øje med og hvad det koster at få dit eget sæt rat og pedaler til din pc, PS4 eller anden spillekonsol.

Med et rigtigt rat mellem hænderne og ægte pedaler at træde på bliver dit bil- eller racerspil meget mere realistisk, end hvis du kun har et joystick eller en controller. Samtidig kan du oftest reagere meget hurtigere, fordi du kan bruge hele kroppen – og ikke skal koncentrere dig om at ramme de rigtige knapper eller trække den rigtige vej på joysticket.

Nemt at komme i gang med rat og pedaler til pc og PS4

Lige som alle andre former for tilbehør til din gaming-pc eller spillekonsol, er det nemt at tilslutte et sæt rat og pedaler. Det kræver blot en ledig USB-indgang. Så er du kørende.

Rat og pedaler leveres som to separate enheder, der oftest er indbyrdes forbundet med en ledning. Fra enten den ene eller den anden af disse enheder, går der så et USB-kabel videre, som skal sluttes til computeren eller spillekonsollen.

ND Gamingrat med fodpedaler virker til alle computere + PS4 & Xbox One

Dette vildt fede gamingrat med pedaler fås for blot 639,- kr og så endda med gratis levering.

Gamingrattet har hele 15 knapper som kan programmeres efter dit behov til funktionalitet.

Rattet har puder med sugekop så det sidder godt fast og pedalerne kan klemmes fast så de ikke glider på gulvet.

Sådan placerer du dine rat og pedaler

Den største udfordring er placeringen af de to enheder. For skal det føles realistisk, er det vigtigt, at de er placeret, så du får en god kørestilling.

Pedalerne placeres på gulvet, så du sidder godt for dem med benene. Rattet kan enten placeres på bordet, eller spændes fast med nogle eventuelt medfølgende skruetvinger på bordkanten. Følger der ingen skruetvinger med, kan det være en god ide at købe et par i det lokale lavprisbyggemarked. Så er du sikker på, at rattet bliver siddende fast – også hvis du bliver virkelig grebet af spillet.

Af samme grund kan det være en god ide, at boksen med pedalerne bliver stillet op mod f.eks. fodpanelet eller et bræt, du skruer ned i gulvet. Så glider de ikke rundt, hver gang du skal bremse hårdt op.

Dedikeret til PlayStation: Hori PS4 Racing Wheel Apex

Hvis du vil have et 100% dedikeret rat i højeste kvalitet, og du kun spiller på Play Station skal du klart vælge denne udgave.

Rattet er spækket med vilde funktioner som forstærker din oplevelse i spillet.

Selvom det er dedikeret til Play Station virker det faktisk også til PS3 og PC.

Bedst, når de føles realistisk

De bedste pc og PS4 rat og pedaler er dem, hvor du kan føle modstand, når du drejer på rattet, eller træder på pedalerne. For i en rigtig bil kan vejmodstanden mod dækkene og ryk fra eventuelle ujævnheder og kantsten mærkes i rattet.

Tilsvarende kan det mærkes i pedalerne, hvis du pumper eller træder ekstra kraftigt på bremsepedalen. Pedalerne skal også helst være lavet af rigtigt metal, så de ikke føles bløde, eller måske ligefrem bøjer, hvis du træder til.

Kvalitet for under 700: Speedlink TRAILBLAZER racing Wheel – Kompatibelt med næsten alt

Wow! sikke et vildt ret som du kan få for lige under 700 kroner.

Listen af specifikationer er så lang at jeg slet ikke kan liste den op her.

Rattet er kompatibelt med XBOX One, PS4+3 og PC.

De bedste producenter af rat og pedaler

Der findes et utal af bud på fede rat og pedaler til både pc og PS4 fra såvel de velkendte tilbehørsmærker som Logitech og en række mere specialiserede producenter som f.eks. Thrustmaster, HORI og Playseat.

Logitech

Logitech leverer rat, pedaler og gearskifter til både PS4, PC og XBOX One. Alle deres modeller er udstyret med læderrat med gearskifte-padles bag, samt pedaler i metal uden gummibelægning. To motorer leverer Force Feedback, så du kan mærke vejmodstand og kantsten i rattet, og pedalerne også virker realistiske.

Gearskifte med sportsgearstang kan tilkøbes.

Prismæssigt ligger sættene fra lige under 2.000 og op til 3.500 – og gearstangen kan købes for omkring 6-700 kroner.

ThrustMaster

ThrustMaster er K.O.N.G.E.N. inden for rat og pedaler til dine computerspil. De tilbyder komplette løsninger helt ned fra lige under 1.000 kroner og helt op til omkring 6.000 kroner for deres vildeste modeller.

Pris og kvalitet hænger naturligvis sammen. Så jo mere realistisk, det skal være, jo federe look du vil have, og jo mere lækre materialer både rat og pedaler skal være af, jo dyrere bliver det.

Selv deres billigste model giver dog en fantastisk virkelighedstro fornemmelse. Og smider du et par tusser oveni, får du rat og pedaler, der føles som om de lige er flået ud af en Porsche eller Ferrari. Virkelig lækre sager.

Du kan få ThrustMasters rat og pedal-sæt til både Windows pc og PS4.

HORI

HORI producerer rat og pedaler til pc, PS4, XBOX One og Nintendo Wii. Mest kendt er de nok for deres rat til Mario Cart til Nintendo Wii. Men de har også flere gode, prisbillige rat og pedal-løsninger, der passer til alle andre spil.

Priserne ligger fra 4-500 kroner og op til 2.000 kroner for de dyreste. Det gør mærket til det oplagte valg for den prisbevidste forbruger.

Playseat

Playseat leverer hverken rat eller pedaler. Til gengæld kan du få dig nogle virkelig fede autosæder med tilhørende holdere til henholdsvis computerskærm, rat, pedaler og gearstang.

Her er tale om rigtige autosæder, som giver den helt rigtige kørestilling. Så skal det være virkelig realistisk, skal du have et Playseat til dit rat og dine pedaler.

Prismæssigt fås Playseat fra omkring 3.000 kroner og opefter. Men så er du også rigtig godt kørende.

Få større glæde af dit bilspil

Med rat og pedaler i en god kvalitet, er vejen banet for, at du få en endnu mere realistisk oplevelse i dine bilspil. Tjek de mange forskellige modeller ud og find den, der giver dig den helt rigtige køreoplevelse.

Stort udvalg af rat og pedaler til både computer, PlayStation og andre spilenheder:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...