Gamer musemåtte – Det skal du være opmærksom på før du køber

Når du skal vælge en gamer musemåtte er det vigtigt at du får overvejet de forskellige faktorer som påvirker om du ender med den korrekte musemåtte til gaming. Selv hvis du har den bedste gamer mus nytter det ikke, såfremt din musemåtte er i dårlig kvalitet.

Det kan være fristende at købe den første og bedste musemåtte som ser en smule smart ud, men hvis du kan modstå fristelsen og bruge 2 minutter på at læse denne guide, så er vi sikre på at du ender med en musemåtte som du bliver glad for!

Shop by brand → Har du en præference for et specifikt brand kan du gå direkte videre herunder uden at læse vores anbefalinger.

Herunder præsenterer vi først de musemåtter vi anbefaler. Vil du læse guiden først kan du scrolle længere ned og finde guiden herunder.

HAVIT XXL Professional Gaming Musemåtte

Kantbeklædning så kanten ikke flosser op

Belægning: Vandtæt

Størrelse: Måler 90×30 i unik bred form som sikrer plads til alt udstyr

Den perfekte musemåtte til gameren der vil lidt ekstra, men stadig ikke vil betale den helt høje pris.

Måtten er lavet i lækkert gummiskum som sikrer et rigtig godt greb. Det betyder at den ikke “forskubbes” mens du er ingame.

Designet er minimalistisk og elegant så musemåtten vil se godt ud i enhver gaming hule.

Steelseries musemåtter i høj kvalitet

Der er ingen tvivl om at Steelseries har været en ikonisk favorit indenfor musemåtter til gaming i mange år. Personligt bruger jeg også denne klassiske model, og vil anbefale en af Steelseries modellerne til de fleste.

Sandberg Gamer Desk Pad XXXL gaming musemåtte

Størrelse: 90×45 cm

Ekstra: 5 års garanti

Produktmateriale: Stof, gummiskum

Denne super fede musemåtte fra Sandberg sikrer dig en høj præcision i dine spil samtidig med at det skridsikre underlag holder musemåtten helt fast, selv ved hurtige armbevægelser.

Den store overflade sikrer at du har plads til alt du behøver, uden at du ender med musen på den anden side af musemåtten.

stor og bred musemåtte

Kæmpe stor og bred musemåtte fra Steelseries

Den kæmpe store musemåtte fra Steelseries har en længde på hele 90cm og en bredde på 30cm.

Den er produceret med en stof overflade, og så er bunden lavet i et non-slip underlag, så den står helt fast på bordet.

I modsætning til mange andre musemåtter i stof, så er denne forstærket med syninger i hjørne, så den ikke går op i kanterne.

ROCCAT Sense Vital Force Musemåtte Wide

ROCCAT giver sit bud på en bred musemåtte i høj kvalitet som giver den perfekte kombination mellem fart og præcision.

Musemåtten er lavet med ROCCAT’s hybridbelægning som fjerner friktionen og stadig giver dig fuld kontrol over musens bevægelser.

Musemåtten måler hele 85 x 33 cm og giver dermed enormt meget plads.

Har naturligvis non-slip underlag i gummi.

5 punkter du skal overveje før du køber en musemåtte til gaming

Før du kan købe den perfekte gaming musemåtte skal du overveje følgende 5 punkter som vi går i dybden med:

1. Størrelse og form

Det er afgørende for dit valg af musemåtte at du vælger den helt rigtige størrelse og form. De mest almindelige musemåtter er næsten altid firkantede, men der er stor forskel på om du køber en meget aflang musemåtte eller en der er tættere på kvadratisk.

Faktisk er størrelsen en af de vigtigste parametre at overveje, da du skal være sikker på at du ikke kommer til at køre dine armbevægelser ud over kanten på musemåtten.

Se derfor på din gamerstil, og find ud af om du løfter musen for at flytte den rundt, eller om den står konstant i midten af musemåtten. Hvis du ofte bevæger musen helt fra kant til kant på musemåtten vil det rette valg være at købe en ny.

2. Materiale: Stof, plastik eller glas?

I mange år har det været foretrukket at bruge en musemåtte af stof, hvilket vi også anbefaler i de fleste tilfælde. Der findes dog også rigtig gode musemåtter i hård plast, som kan have nogle fordele i andre henseender.

Den største ulempe ved stof er at holdbarheden kan være nedsat, og materialet bliver meget slidt med brug. Køber du derimod en gamer musemåtte i plastik eller glas vil den holde i ekstremt lang tid.

Derudover vil du også opleve at overfladen på et stof-materiale er meget mere behageligt at lade armen glide hen af sammenlignet med andre typer.

Plastik er nemt at transportere uden fare for at det går i stykker, og så er der nogle specifikke gamer mus som virker bedst på denne overflade.

Jeg vil ikke umiddelbart anbefale dig at købe en musemåtte i glas, med mindre du har en helt konkret årsag til at vælge dette materiale.

3. Design

Designet er ikke det vigtigste element når det kommer til selve computerspillet, men de fleste vil alligevel gå meget op i præcis hvordan musemåtten er designet. En musemåtte fylder nemlig rigtig meget på bordet, og derfor er det naturligt at man lægger mærke til netop musemåtten når man ser på et gamer setup.

4. Skredsikkert underlag

Når du spiller computer på højere end begynderniveau, så bliver underlaget af din musemåtte pludselig altafgørende for din hurtighed i spillet.

Man kan snydes til at tro at den vigtigste del ved en musemåtte er overfladen, og den er selvfølgelig også afgørende, men hvis ikke musemåtten står helt fast på gamer bordet, så har du ikke en chance for at præstere på højt niveau.

Derfor skal du sørge for at undersøge grundigt hvilken type underside der er på din nye musemåtte før du køber den.

5. Ergonomi

Foruden effekten i selve spillet, og præcisionen af musen, så har musemåtten også betydning for ergonomien.

Du kan eksempelvis købe en musemåtte som har indbygget håndleds-støtte for at du ikke belaster dine led for meget. Det kan virke fjollet, men faktisk er ergonomien ekstremt vigtigt for seriøst gamere, som kan ende med at lid af fysiske smerter fra de mange timer bag skærmen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...