Streaming udstyr – Kom i gang som streaming gamer

Mens gaming stadig stiger i popularitet vinder e-sportsgrenen også frem. Det sker med øget fokus på “fremvisning” af ingame-skills, og mange drømmer om at dele deres vildeste plays med tusindvis af fans på deres stream.

Det kaldes for live-streaming, og foregår ved at man opsætter et mini-studie derhjemme, og opsætter et kamera mens man deler sin skærm, således at ens følgere kan følge med live, når man spiller sine yndlingsspil.

Streaming er ekstremt populært rundt omkring i verden, hvor nogle streamere nærmest er superstjerner indenfor deres område.

Hvad kræver det at komme i gang med at streame?

Du kan sagtens gå i gang med det udstyr som du allerede har, såfremt du har et godt gamer-setup. Når det er sagt, så er det svært at få en rigtig fed stream op og stå uden det rigtige udstyr til streaming.

Herunder gennemgår vi alle de elementer som er vigtige for at kunne lave en fed stream.

Streaming mikrofon

At streame handler ikke kun om det der sker i spillet, men lige så meget din egen personlige stil. Når man streamer er man en “entertainer”, men skal underholde sit publikum, og det gør man også med stemme.

En god mikrofon til streaming er altafgørende hvis du virkelig vil have succes som youtuber/streamer.

De fleste computere og headsets har indbyggede mikrofoner, men LAD VÆRE med at bruge det til din stream, det bliver virkelig dårlig lyd, og du kommer aldrig ordentligt i gang.

Ved du slet ikke hvor du skal starte, så kig på udvalget af mikrofoner til streaming her.

HUSK: Det vigtigste for din stream er at du er super interaktiv overfor dine brugere. Tal til dem og lad dem føle at de er en del af streamen, så får du større succes.

Kamera til streaming

Mange tror fejlagtigt at det kun er spillet på skærmen der er vigtigt for en god stream, men der er lige så vigtigt at man kan se dig, som streamer. Og det skal selvfølgelig også være i topkvalitet, hvis du vil have et godt resultat.

Vi anbefaler at du bruger et webcam med minimum 1080p opløsning og funktion til automatisk fokus.

Husk at DU er produktet i din stream. Lad din personlighed skinne igennem og giv dit publikum lidt af dig selv. Prøv at se dine egne yndlingsstreams, og overvej hvorfor de er så spændende at se på. Det er oftest fordi den der streamer også har en fed og underholdende personlighed, som skinner igennem på deres stream.

Er du i tvivl om hvor du skal starte, så se udvalget af webcams til streaming her.

Overvej også at benytte en greenscreen til din stream. Mere om det længere nede.

Benyt den rigtige computer

Hvis du går nok op i gaming til at ville starte en stream, så har du forhåbentlig allerede en computer som er god nok. MEN, sørg for alt i verden for at du har en god nok computer, ellers ender det med en dårlig oplevelse for både dig, og de der måtte se med på din stream.

Twitch som er verdens førende platform indenfor streaming af spil anbefaler følgende:

  • Mindst Intel Core i5-4670 processor (eller tilsvarende AMD)
  • Minimum 8GB ram
  • Windows 7 eller nyere styresystem
  • Kablet internet (gerne fiber)
  • Grafikkort der kan håndtere det spil du spiller i maksimal kvalitet

Skal jeg streame fra stationær eller bærbar?

Det er selvfølgelig at foretrække hvis du har en stationær computer at streame fra, men vis ikke det er muligt, så skal du blot sikre at du anskaffer dig en bærbar som minimum overholder ovenstående specs, og gerne endnu kraftigere.

Valg af streaming software

De fleste som streamer benytter Twitch, og/eller YouTube til deres streaming. Det afhænger lidt af dit publikum, og hvad du streamer. Oftest er Twitch det rigtige valg.

Derudover skal du bruge et streaming software til at sammensætte indholdet på din stream.

Her har du 2 gratis muligheder som er de klart mest populære.

  1. Du kan bruge Open Broadcast Software som giver dig nogle ret fede muligheder for streaming på både Twitch og YouTube.
  2. Alternativt kan du bruge XSplit som også er gratis at downloade. Med XSplit kan du streame i HD kvalitet og så er det meget let at bruge. Du skal dog være opmærksom på at der her også er premium features som du kan tilkøbe efterfølgende.

Når du har valgt en af ovenstående software anbefaler jeg at du lige tester med en skjult stream et par gange, før du kaster dig ud i at gå live.

Klar, parat – GO LIVE

Når du har fået står på din software, valgt en kanal og sikret dig at både computer, lyd og billede fungerer som det skal, så er du klar til at gå live med din første stream!

Sørg for at dele din stream rundt i dit netværk. Alt efter hvilket spil du spiller kan du måske linke til den i din tagline, eller du kan dele på Facebook og andre kanaler.

I første omgang er det ikke vigtigst om du har 2 eller 20 viewers, et handler om at du skal have det sjovt, og spille nogle fede gaming-sessions. Så følger viewers med senere.

Held og lykke med din nye gaming-stream fra Gameruniverset.dk

Køb også en samlet udstyrspakke hvis du vil gå all-in fra starten: