Gamer headsets

Mange tror lyd bare er lyd.. men sådan hænger det overhovedet ikke sammen.

I spil som Counterstrike er lyden altafgørende for om du vinder eller ikke fordi selv de mindste lydeffekter frigiver værdifuld viden om din modstanders bevægelser.

Eksempelvis kan du i mange spil høre fodtrin, eller om modstanderen er ved at genlade sit våben. Den viden går du glip af hvis du ikke har det rigtige headset som passer specifikt til dig.

Overvej derfor, før du vælger nyt gamer headset, om du har sat dig ind i kvaliteten af udstyret, og afklaret dine behov. Læs også vores artikel om valg af gamer bord.

Hvad skal man rent faktisk kigge efter når man køber et gaming-headset? Det har vi talt med specialister og hardcore gamere om.

Forskellige typer headset

Vigtigheden af lyd er ikke blot vigtig inden for gaming. Både for kontorarbejde, motion og andre aktiviteter kan man nu få højt specialiseret udstyr med perfekt lyd til den pågældende aktivitet.

Den normalt fordeling af headset er i følgende kategorier: In-ear, on-ear og over-ear.

For 99% af gamere er kun over-ear kategorien relevant, fordi det virker bedst til gaming. Der findes dog få undtagelser hvor in-ear kan være brugbart, eller til eksempelvis play-station hvor nogle gamer med on-ear headsets.

Over-ear hovedtelefoner

Over-ear er som sagt den type hovedtelefoner man typisk bruger til gaming. De genkendes typisk ved de meget store ørepuder som ikke bare dækker øret, men også slutter tæt rundt omkring ørene.

Over-ear er populært fordi det giver den absolut højeste kvalitet af lyd, med god plads til teknikken, og samtidig lukkes anden lyd ude på grund af den lydisolerende effekt.

hyperx cloud alpha headset

1. HyperX Cloud Alpha

🏆 Det bedst valg i 9 ud af 10 tilfælde. Velbalanceret headset designet specifikt til spillyd.

Trådløs: Nej
Drivere: 50 mm dual chamber neodymium
Forbindelse: 3,5 mm analog
Frekvensrespons: 13Hz-27.000Hz |
Funktioner: Aftagelig støjdæmpende mikrofon, in-line kabel kontrol

👍 Kraftfuld og meget ren lyd
👍 Kraftig konstruktion
👍 Ekstremt holdbart
👍 Godt prispunkt for de fleste gamere
👎🏻 Findes ikke i trådløs udgave


Dette headset bygger ovenpå HyperX Cloud’s mange års ekspertise, Cloud Alpha præsenterer fremragende lyd og kvalitet med de væsentligste funktioner, der er lavet efter bogen. Der er ingen “flashy” funktioner til at blæse prisen op, og derfor får du også et headset på førstepladsen til under 700 kroner.

Stereolydbilledet i dette lukkede bagside er lidt voldsomt når du har lavt lydniveau, men den ekstra bas forstyrrer ikke den generelle klarhed – og helt ærligt, i spil og musikmiljøer lyder det godt. Dobbelt-kammer designet er beregnet til at give lave, mellemstore og høje frekvenser plads til at resonere uden at forstyrre hinanden, og det får du en klar fornemmelse af, både til musik og gaming.

Værd at nævne er den sædvanlige imponerende byggekvalitet, generøs polstring, klar mikrofon og høje komfortniveauer over længere spil sessioner, som Cloud-designet altid har tilbudt.

Gameruniverset anbefaler HyperX Cloud Alpha headsettet til de fleste gamere som vil have et kablet headset i topkvalitet til en fair pris.

steelseries artis pro

2. SteelSeries Artis Pro + GameDAC

🔥 Top kvalitet headset med alle alle ekstrafunktioner fra øverste hylde.

Trådløs: Nej
Drivere: 40 mm neodymium
Forbindelse: USB, optisk, 3,5 mm analog
Frekvensrespons: 10Hz-40.000Hz
Funktioner: Udtagelig støjdæmpende mikrofon, DTS-hovedtelefon: X 2.0, RGB lys i headset

👍 RGB lys som ikke overdrives
👍 Vanvittig god lyd
👍 Mikrofon kan skjules
👍 Støjreducerende mic
👍Smart GameDAC controller
👎🏻 Relativt dyrt prispunkt
👎🏻 Kablet føles lidt billigt ift. resten
👎🏻 Kræver smartphone-adapter

Lyd i krystalklar og høj kvalitet uden tab ved streaming. Arctis Pro GameDAC bruger fuldt ud den krystallinske lyd med høj opløsning med et frekvensresponsområde på 10Hz-40KHz – et spec, der også får driverne til at lyde godt til daglig lydbrug, selvom du vil begynde at bemærke forskellen i virkelig komprimerede filer.

Men hvis du planlægger at bruge et gaming-headset til at se videoer og tv på din pc eller musik, er dette et godt valg. GameDAC i sig selv er en kombination af en digital-til-analog-konverter, der tager stammen væk fra din CPU, en forforstærker og et kontrolcenter.

Den smarte GameDAC controller bruges til at aktivere Headphone-X-surround, chat / spil-mix finjusteres og EQ-indstillinger perfektioneres. Den subtile ring omkring hver side på disse høretelefoner tilfører RGB-effekten uden at ødelægge den overordnede æstetik.

razer kraken x billigt headset

3. Razer Kraken X

Det bedste BILLIGE headset med god kvalitetslyd.

Trådløs: Nej
Drivere: 40 mm, med Neodymium magneter
Forbindelse: 3,5 mm analog
Frekvensrespons: 12Hz-28kHz
Funktioner: 7.1 surround-lyd, ultra letvægt

👍 Billigt
👍 Høj kvalitet til prisen
👍 Behageligt fit
👍 God 7.1 virtuel surround sound
👎🏻 Føles ikke lige så lækkert i materialerne
👎🏻 Knap så god bas-dybde

Kraken X er et billigt alternativ til diverse headset i +800 kr. klassen. Vi har at gøre med et meget budgetvenligt headset som udmærker sig særligt på ét område, nemlig virtuel 7.1-surround sound.

Indstillingerne kan styre via en app og løfter den allerede høje kvalitet og gode lyd. Når du finder de helt rigtige indstillinger vil svært at falde tilbage i standardindstillingerne.

I kombination med den gode lyd får du en ekstremt god komfort i et stilrent og meget diskret design. Samlet set får du en utrolig høj værdi i et headset til under 500 kroner.

Der er naturligvis også nogle downsides til et headset i den prisklasse. Blandt andet kan mikrofonen ikke tages af eller gemmes væk i headsettet, nogle dele af materialerne føles lidt billige og så er bassen ikke helt perfekt. Det er dog svært at brokke sig når man kan få 7.1 surround sound til under 500 kroner.

Steelseries Arctis 7 headset trådløst

4. Steelseries Arctis 7

Det bedste trådløse headset til de fleste gamere.


Trådløs: Ja
Drivere: 40 mm neodymium drivere
Forbindelse: Trådløs via USB, 3,5 mm kablet
Frekvensrespons: 20Hz-20.000Hz
Funktioner: skjulbar støjdæmpende mikrofon, DTS-hovedtelefon: X, 7.1-surround

👍 Flot og stilren konstruktion
👍 Mikrofon som kan skjules
👍 Behagelig at sidde med i længere tid af gangen
👍 Godt prispnkt ift. trådløse headsets
👎🏻 Slides lidt hurtigere end andre modeller
👎🏻 God men ikke perfekt mikrofon

Det bedste ved Arctis 7 er at du helt glemmer at det er en trådløs model mens du bruger den. Du oplever intet mærkbart fald i lydkvalitet eller forsinket lyd. Det er ellers ring der historisk set har stået i vejen for trådløse headsets. Da lyden skal sendes trådløst kræver det en komprimering, hvilket leder til en lidt lavere kvalitet af lyden i de fleste modeller.

Kvalitet af lyd er trods alt en rimelig subjektiv ting, men det er min klar vurdering at du får samme kvalitet i lyden som andre kablede headsets i samme prisklasse.

Du får en overraskende høj batterilevetid med 20 timer, og batterierne bliver ikke ødelagt hurtigt som du ellers kan opleve med andre billige modeller. Det er oven i købet muligt at oplade høretelefonerne mens du fortsat spiller. Du tilslutter bare til din pc med USB-kablet.

Arctis-serien kendetegnes med deres karakteristiske pandebånd som minder om dem man bruger på skibriller. Der virkelig effektiver til at holde vægten på en behagelig måde, så du kan spille i mange timer ude nat opleve det som tungt.

Du skal dog være forberedt på at båndet vil give sig over årene, ligesom alt andet elastik gør. Så bliver den en smule løsere og ikke helt lige så behagelig. Du kan dog blot skifte båndet for under 100 kroner.

På den negative side kan nævnes mikrofonen som er rigtig god, men ikke top-klasse. Med et trådløst headset i den prisklasse skal der jo spares et sted.

razer thresher ultimate

5. Razer Thresher Ultimate

Klart det bedste Razer headset på markedet. Top kvalitet.


Trådløs: Ja
Drivere: 50mm neodym
Forbindelse: trådløs USB, 3,5 mm analog
Frekvensrespons: 12Hz-28.000Hz
Funktioner: Udtrækkelig mikrofon, RGB lys, 7,1 Dolby Surround

👍 Ekstremt god trådløs lydkvalitet
👍 Behageligt at have på i lang tid
👍 Perfekt trådløs forbindelse
👎🏻 En smule overpriced
👎🏻 Udemærket batteritid, men forventer mere

Dette er Razers ultimative model fra øverste hylde. Her får du et headset i seriøs topkvalitet. Lyden er detaljeret og robust, og så er den trådløse forbindelse uovertruffet.

Lydisoleringen er god, de siddet utrolig godt på hovedet og så kan du holde ud at have dem på i mange tmer af gangen.

Batterilevetiden er udemærket. God for mange headsets men der forventes mere i denne prisklasse. Der vil jeg nok foretrække en Steelseries model i stedet.

Overordnet set så er dette et seriøst godt headset, som desværre er det efter min mening en smule overpriced. Derfor er det også et headset som du skal ned og prøve før du smider så mange penge afsted, men du bliver ikke skuffet når først du får det på.

Hvad koster et godt gamer headset?

Hvor meget du skal give for dit headset er helt op til dig og dit budget. Det er dog vigtigt at forstå at man i særdeleshed får præcis hvad man betaler for.

  • 0-300 kroner: Du kan få mange headset omkring 200 kroner som “ligner” gamer headset. De er typisk meget farverige og ser “fancy” ud, men lyden er sjældent god. Jeg vil ikke anbefale at købe et headset under 300 kroner med mindre du er begrænset specifikt af budgettet.
  • 300-600 kroner: I denne prisklasse begynder du at få rigtig fin kvalitet. Hvis du køber et headset på tilbud kan du få rigtig meget kvalitet for omkring 500 kroner, og så snart du kommer over de 300 begynder lyden at være acceptabel. Det er langt fra perfekt, men kan fungere fint.
  • 600-1200 kroner: Kommer du helt op omkring de 1000 kroner kan du få nogle af de absolut bedste over-ear høretelefoner til gaming, som uden tvivl vil være passende til de fleste behov. De headset som vinder i tests koster typisk omkring 700 kroner, og så er kvaliteten allerede i top.
  • +1200 kroner: Du kan godt finde modeller over 1200 kroner, men med mindre du har særlige behov bør det ikke være nødvendigt at betale så meget for et gamer headset.

Mest stillede spørgsmål om de bedste gamer headset

I dette afsnit har vi samlet spørgsmål og svar på de mest stillede spørgsmål omkring valg og køb af gaming headsets.

💰 Hvad koster et godt gamer headset

Det billigste gamer headset vi anbefaler koster omkring 450 kroner. De gode modeller koster lige under 1.000 kroner, og de dyreste/bedste modeller koster over 2.000 kroner.

🏆 Hvilke gaming headsets vinder i test?

De helt store testvindere er blandt andet HyperX Cloud og Steelseries Arctis Pro.

❓ Hvad skal jeg holde øje med inden jeg køber?

Der et to afgørende faktorer for valget af nyt gaming headset: Komfort og lydkvalitet. Da man ofte sidder med sit headset på i mange timer er det afgørende at komforten er i top. Derudover er det kvaliteten af lyden som afgør om du får den ønskede effekt i spillet.


Bedøm denne artikel eller se hvor mange stjerner andre har givet den:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 4.25 out of 5)
Loading...