Gamer headsets

Hæve sænke funktionalitet

Mange tror lyd bare er lyd.. men sådan hænger det overhovedet ikke sammen.

I spil som Counterstrike er lyden altafgørende for om du vinder eller ikke fordi selv de mindste lydeffekter frigiver værdifuld viden om din modstanders bevægelser.

Eksempelvis kan du i mange spil høre fodtrin, eller om modstanderen er ved at genlade sit våben. Den viden går du glip af hvis du ikke har det rigtige headset som passer specifikt til dig.

Overvej derfor, før du vælger nyt gamer headset, om du har sat dig ind i kvaliteten af udstyret, og afklaret dine behov. Læs også vores artikel om valg af gamer bord.

Hvad skal man rent faktisk kigge efter når man køber et gaming-headset? Det har vi talt med specialister og hardcore gamere om.

Forskellige typer headset

Vigtigheden af lyd er ikke blot vigtig inden for gaming. Både for kontorarbejde, motion og andre aktiviteter kan man nu få højt specialiseret udstyr med perfekt lyd til den pågældende aktivitet.

Den normalt fordeling af headset er i følgende kategorier: In-ear, on-ear og over-ear.

For 99% af gamere er kun over-ear kategorien relevant, fordi det virker bedst til gaming. Der findes dog få undtagelser hvor in-ear kan være brugbart, eller til eksempelvis play-station hvor nogle gamer med on-ear headsets.

Over-ear hovedtelefoner

Over-ear er som sagt den type hovedtelefoner man typisk bruger til gaming. De genkendes typisk ved de meget store ørepuder som ikke bare dækker øret, men også slutter tæt rundt omkring ørene.

Over-ear er populært fordi det giver den absolut højeste kvalitet af lyd, med god plads til teknikken, og samtidig lukkes anden lyd ude på grund af den lydisolerende effekt.

Hvad koster et godt gamer headset?

Hvor meget du skal give for dit headset er helt op til dig og dit budget. Det er dog vigtigt at forstå at man i særdeleshed får præcis hvad man betaler for.

  • 0-300 kroner: Du kan få mange headset omkring 200 kroner som “ligner” gamer headset. De er typisk meget farverige og ser “fancy” ud, men lyden er sjældent god. Jeg vil ikke anbefale at købe et headset under 300 kroner med mindre du er begrænset specifikt af budgettet.
  • 300-600 kroner: I denne prisklasse begynder du at få rigtig fin kvalitet. Hvis du køber et headset på tilbud kan du få rigtig meget kvalitet for omkring 500 kroner, og så snart du kommer over de 300 begynder lyden at være acceptabel. Det er langt fra perfekt, men kan fungere fint.
  • 600-1200 kroner: Kommer du helt op omkring de 1000 kroner kan du få nogle af de absolut bedste over-ear høretelefoner til gaming, som uden tvivl vil være passende til de fleste behov. De headset som vinder i tests koster typisk omkring 700 kroner, og så er kvaliteten allerede i top.
  • +1200 kroner: Du kan godt finde modeller over 1200 kroner, men med mindre du har særlige behov bør det ikke være nødvendigt at betale så meget for et gamer headset.

Bedøm denne artikel eller se hvor mange stjerner andre har givet den:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 4.25 out of 5)
Loading...