Er det at dyrke sport når professionelle gamere hamrer i tasterne og trykker på musen med utrolig høj præcision og koordinering? 🙂

Det er ofte til stor debat hvorvidt man kan kalde gaming for en sport. Derfor har området da også fået sit eget navn, ofte kendt som e-sport.

Det betyder desværre ikke at computer- og kontolspil er blevet anerkendt som en sportsgren, tvært imod.

Helt konkret har eksempelvis den olympiske kommission endnu ikke anerkendt e-sport om en “værdig” del af sportsverdenen. Det gælder også mange andre foreninger.

Når det er sagt, så er der mange af de vigtige myndigheder som har fået øjnene op for mulighederne i e-sport. I lande som USA og Kina findes e-sport som linjer på college, og vi begynder også at se eksempelvis e-sportslinjer på efterskoler osv. i Danmark.

Hvorfor er gaming endnu ikke anerkendt som en sportsgren?

Der er flere årsager til at vi endnu ikke ser en overordnet anerkendelse af sportsdelen i “e-sport”. Ofte inddeler man kritikpunkterne i følgende 5 problematikker:

  1. Flere organisationer klassificerer computerspil som vanedannende, hvorfor det kan anses for at være en “sundhedsrisiko” at spille for meget computer.
  2. E-sport er ikke forbundet med høj fysisk intensitet (dette er dog også gældende for eksempelvis skak eller dart).
  3. Mange spil indeholder “vold”, og der er ikke nogen offentlig instans som regulerer dette.
  4. Forbindelsen mellem esport som en sportsgren og som et marked er “forundet” anderledes. Det skyldes at et spil er “ejet” en eksempelvis Riot eller Blizzard, hvilket ikke er tilfældet med almindelige sportsgrene.
  5. E-sport kritiseres for at have det primære formål at reklamere for udbyderne af spillet.

Med de 5 ovenstående punkter ser i desværre at de fleste organisationer stadig forkaster E-sport som en sportsgren.

Hvad med i fremtiden?

Med den udvikling vi ser nu, forventes det fra flere områder at gaming vil blive anerkendt som en sport i fremtiden.

Ser man alene på den succes det danske hold Astralis har, og tilsvarende for mange store turneringer, så er det kun blevet sværere at underkende det faktum at e-sportsligaer på mange måder minder direkte om andre sportsligaer.

Hvad er din holdning?

Mener du at esport skal anerkendes som en sport?

Skriv i en kommentar herunder hvad du mener om emnet 🙂