Der findes en perfekt gaming mus til ethvert spil budget og størrelse på hånden. Uanset dine krav, så er der en gamer mus som matcher 1-1.
Musen er den del af dit setup som overfører dine handlinger til spillet. Derfor skal du være 100% tilfreds med den mus du bruger, dont settle..
Musen er sammen med tastaturet det vigtigste element hvis du ønsker at være blandt de bedste indenfor dit spil.
Tænk dig også grundigt om før du vælger gamer bord, og orienter dig i denne købsguide.
Dét skal du overveje:
Der er en række ting du skal tage op til overvejelse før du vælger en ny gamer mus.
Først og fremmest er det vigtigt om du har brug for ekstra knapper til bindings? Det afhænger af hvilket spil du spiller.
Derudover betyder det meget for den enkelte gamer om musen er tung eller let.
Følsomheden på musen kan du heldigvis indstille på de fleste mus, men tænk det alligevel ind i dit valg. Overvej også hvilken gamer musemåtte du køber, da denne vil være afgørende for oplevelsen med din nye gamer mus.
OG endelig det vigtigste: Musen skal passe godt i din hånd, så overvej ergonomien.
1. Razer DeathAdder Elite
Den bedste spillemus for de fleste spillere
DPI: 16.000
Sensor: Optisk
Interface: USB
Knapper: 6
Ergonomisk: Højrehåndet
Vægt: 105 g
Razer DeathAdder har en fantastisk fantastisk form til alle slags greb og håndstørrelser. På trods af mange års iterationer af den populære mus, ændrer Razer aldrig på Deathadder’s form. Den er nemlig perfekt som den er lige nu.
DeathAdder Elite bruger en 16.000 DPI-optisk sensor, men store tal betyder ikke nødvendigvis kvalitet. Her er den vigtige del: for Elite Razer valgte en sensor baseret på PMW-3389 udviklet af sensorselskabet Pixart i samarbejde med Logitech, som nok er en af de bedste musesensorer, der er tilgængelig med 99,4% opløsningsnøjagtighed og en 450 tommer pr. Sekund, eller IPS, vurdering (hvor hurtigt du kan flytte musen, før den mister sporingsnøjagtigheden). Razers implementering skal levere fejlfri sporing, selvom du bevæger musen så hurtigt som du kan.
For størstedelen af spil og spillere er Deathadder Elite en fantastisk mus. Det er enkelt, med to perfekt placerede, generøst store tommelfingerknapper, har en fantastisk optisk musesensor, der fungerer på både hårde og klædepuder, og har den ultimative kropsform til flere forskellige greb.
2. Corsair Ironclaw RGB
Den bedste spillemus til større hænder
DPI: 18.000
Sensor: Optisk
Interface: USB
Knapper: 7
Ergonomisk: Højrehåndet
Vægt: 105 g
Musen har en behagelig pasform til større hænder og er meget responsiv med taktile knapper. På den negative side kan musen godt føles lidt tung ift. at den også er kablet og ikke har mulighed for at justere vægt.
Ironclaw er en af de bedste mus, for spillere med større hænder. Mens dets design omfatter en mærkelig blanding af materialer, fra glat mat plast på knapperne til grippy gummisider, og det unikke, bølgede gummi på rullehjulet, er hvert materiale udviklet til dens funktion på musen.
I stedet for et enkelt sammenhængende materiale har Corsair udpeget et, der passer til hvert panel hver for sig, hvilket tilføjer musens fremragende samlede pasform til at få den til at føle sig virkelig behagelig at glide over din musemåtte. Det er kuppelformet og buet og passer perfekt i håndfladen af højrehåndede spillere.
Det føles lidt tungt, især for en kablet mus, der ikke kræver et diskret batteri, og desværre ikke tilbyder justerbare vægte. Selvom det betyder, at Ironclaw føles bare et lidt mere besværligt end andre, lettere kablede mus, får det også musen til at føle sig mere markant og betydelig. RGB-belysningen er glat og diskret, præcis som jeg kan lide den, og enheden kan tilpasses fuldt ud gennem Corsair’s iCue-software, inklusive muligheden for at kalibrere din mus til den overflade, du bruger den på. Mens iCue ikke er den mest intuitive softwarepakke, jeg nogensinde har brugt, tilbyder den et omfattende sæt tilpasningsmuligheder.
3. Steelseries Sensei 310
Den bedste “både højre og venstre” mus
DPI: 12.000
Sensor: Optisk
Interface: USB
Knapper: 8
Ergonomisk: Ambidextrous
Vægt: 92,1 g
Denne mus er meget let på kun 92 gram, og har en fantastisk form med forbedrede greb og materialer. Kan opleves som værende for “lille” hvis man har store hænder. Her anbefales i stedet ovenstående Corsair mus.
Den opdaterede version af denne Steelseries klassiker, Sensei 310, genopfandt en klassisk mus. Den havde brug for det. Næsten alt er nyt undtagen Senseis “contour” form, og det er præcis, hvordan det skal være.
Takket være en ny plast har Sensei bedre greb og kan styres med en svedig håndflade. Steelseries bruger sin egen brugerdefinerede version af en af de bedste spillesensorer på markedet, og sikrer, at Sensei 310 ikke lider af sporingsproblemer.
Sensei 310 passer ind i din hånd ligesom den gamle Sensei, og er en fantastisk form til enten venstre- eller højrehåndede spillere på udkig efter en mellemstor contour mus. Det betyder, at den har et par identiske tommelfingerknapper til venstre og højre.
Et almindeligt problem for contour mus er at det kan være for let ved et uheld at klikke på den forkerte sides knapper, når du griber fat i din musen. Med den nye model af Sensei 310 er det dog ikke et særligt problem længere . Størrelsen og formen på tommelfingerknapperne er blevet justeret, hvilket gør det nemt at vippe tommelfingeren opad for at trykke på dem, men holde dem ude af vejen for utilsigtede pinky-klik. Enhver, der leder efter en lille, let mus, eller en mus til både venstre og højre hånd: dette er den rigtige mus for dig.
4. Logitech G502 Lightspeed Wireless
Den bedste trådløse mus til dig med store hænder
DPI: 16.000
Sensor: Optisk
Interface: USB / 2.4GHz trådløs
Knapper: 11
Ergonomisk: Højrehåndet
Vægt: 114 g
Denne mus kommer med en fremragende HERO-sensor, trådløs opgradering, og kompatibel med PowerPlay-opladningsmåtten. Til gengæld er den relativt dyr sammenlignet med andre lignende mus på markedet.
Den originale G502 har længe været en klassiker, en favorit blandt mange, der giver holdbarhed, nøjagtighed og høj ydeevne. Opdateringen er bestemt værd at se på, den forbedres faktisk med ændringer, der løfter en elsket klassiker til svimlende nye højder.
Nu er musen indbygget med Logitechs pålidelige 16K Hero-sensor, og med en 7 gram vægtreduktion i forhold til sin forgænger. G502 Lightspeed er også meget fremadskuende på grund af sin kompatibilitet med PowerPlay-lademåtten. Måtten oplader ikke kun musen på farten, men genkender den faktisk og parrer den med din pc uden at kræve brug af en USB-dongle.
G502 medbringer også en række andre små livskvalitetsfunktioner som modulvægte, der kan tilføjes eller fjernes for at finde den perfekte håndfølelse, og et rullehjul, der kan låses for at skifte mellem trin eller låses op for at dreje frit. Det er en af de bedste trådløse mus på markedet og prissættes i overensstemmelse hermed, men hvis du har penge til overs, er G502 værd at bruge hver krone på.
5. Logitech G203 Lightsync
Den bedste gamer mus på et lavt budget
DPI: 8.000
Sensor: Optisk
Interface: USB
Knapper: 5
Ergonomisk: Højrehåndet
Vægt: 85 g
En mus til en overkommelig pris, god størrelse og form for dig der godt kan lide en lille mus og fed lys-funktionalitet.
Der findes mange gamer mus til en overkommelig pris, men med denne model kan. du have fuld tillid til kvaliteten på trods af den lave pris. Det er en allround-mus, der leverer stabil og konsekvent ydelse med et simpelt design. Logitech-sensoren i musen er klassificeret op til 8.000 DPI.
Du vil måske bemærke, at musen nærmest 1-1 ligner G203 Prodigy, der minder utrolig meget om. Det er faktisk identisk på næsten alle måder. Den eneste markante forskel mellem de to er inkluderingen af tre-zones RGB-belysning på Lightsync i modsætning til den enkeltzone-belysning på Prodigy. Det er ikke en enorm forskel, men en, der ser en super fed ud og ikke koster dig en krone ekstra, i teorien.
Hvis du er lige glad med den nye farve-funtion kan du også se priser på G203 Prodigy herunder:
Alt hvad du bør vide om gamer mus for at kunne vælge den rette mus til gaming
Der er mange elementer at tage højde for når man tester og vurderer kvaliteten af forskellige gamer mus. Ovenstående udtalelser er delvist subjektive, og ude udelukkende vejledende.
For at få en god forståelse for hvorfor der rent faktisk er forskel, er der en del begreber du skal kende til.
Her er nogle grundlæggende definitioner, der hjælper dig med at forstå, hvorfor hvert af disse udtryk er vigtige spørgsmål at have styr på.
CPI står for tællinger pr. Tomme, eller hvor mange gange musesensoren vil læse dens sporingsoverflade, også kaldet din musemåtte, for hver tomme, den er flyttet. Dette kaldes ofte DPI, men CPI er et mere nøjagtigt udtryk. Jo lavere CPI, jo længere skal du flytte musen for at flytte markøren på skærmen.
Grip/greb refererer til, hvordan du holder musen. De mest almindelige greb er PALM, CLAW og TIP. Her kan du se eksempler på de forskellige greb, og hvordan hvert greb fungerer.
Jitter henviser til en unøjagtighed i en musesensor, der læser den overflade, den sporer. Jitter forekommer ofte ved højere musebevægelseshastigheder eller højere CPI’er. Jitter kan få din markør til at springe uregelmæssigt, og endda let jitter kan ødelægge et skud i en FPS eller få dig til at klikke forkert på en enhed i en RTS.
Angle snapping, også kaldet forudsigelse, tager data fra en musesensor og ændrer output med det mål at skabe glattere bevægelser. For eksempel, hvis du prøver at tegne en vandret linje med din mus, vil den ikke være perfekt – du laver nogle subtile kurver i linjen, især ved højere følsomhed. Angle snapping udjævner disse kurver og giver dig en lige linje i stedet. Dette er generelt dårligt, fordi det betyder, at dine markørbevægelser ikke matcher din hånds bevægelser 1:1, og det er ikke nyttigt i de fleste spil. Heldigvis er funktionen deaktiveret som standard i de fleste mus når de er lavet til gaming.
Acceleration er sandsynligvis det mest gennemgåede problem med gaming musesensorer. Når en musesensor viser acceleration, betyder det, at din markør bevæger sig hurtigere, jo hurtigere du bevæger musen; dette betragtes ofte som dårligt, fordi det betyder, at hvis du flytter musen hurtigt over musemåtten vil markøren ændre hastighed i løbet af bevægelsen. Dette medfører en variation, som kan være svært at forudsige.
Perfekt kontrolhastighed refererer til den hastighed, hvormed musen kan flyttes, mens den stadig spores nøjagtigt. De fleste gamermus sporer ekstremt nøjagtigt, når de flyttes i langsomme hastigheder, men lave CPI-spillere vil ofte flytte deres mus store afstande over musemåtten med meget høje hastigheder. Ved høje hastigheder og især ved høje CPI’er er det ikke alle musesensorer, der er i stand til at bevare deres sporingsnøjagtighed. Det sted, hvor sensorerne holder op med at spore nøjagtigt, vil variere mellem CPI-niveauer.
IPS er et mål på inches per sekund, og er den effektive maksimale sporingshastighed, som en given sensor er vurderet til. Jo højere IPS for en given mus er, jo bedre kan den følge med i højhastighedsbevægelse og derfor opretholde nøjagtighed.
Løfteafstand er stadig en populær metrisk i blandt gaming entusiaster, selvom det ikke er en, der påvirker de fleste spillere. LOD henviser til den højde, en mus skal hæves, før sensoren holder op med at spore dens overflade. Nogle spillere foretrækker en mus med en meget lav løfteafstand, fordi de spiller med en meget lav følsomhed og ofte er nødt til at løfte musen fra musemåtten for at “nulstille” den i en position, hvor de kan fortsætte med at stryge. Med en lav LOD flyttes markøren ikke uregelmæssigt, når musen løftes op.
Bedøm denne artikel eller se hvor mange stjerner andre har givet den:
[ratings]